Thursday 25 August 2011

DAY FOUR - JASPER TO VANCOUVER

ရထားေပၚျပန္ေရာက္ေတာ့ Jasper မွာ တက္တဲ့ ခရီးသည္ေတြနဲ႔ေရာၿပီးေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔လို႔ ခရီးသည္ေဟာင္းေတြကိုပါ နားေနခန္းထဲမွာ champagne ရယ္ Hors d'oeuvre ရယ္နဲ႔ ထပ္ဧည့္ခံပါတယ္။ စခါစကေတာ့ အားနာနာနဲ႔ တစ္ခုဘဲယူရာကေန စားပြဲထိုးမေလးက ထပ္ယူမလားေမးတာနဲ႔ ကၽြန္ေတာ္လည္း ေနာက္တစ္ခု ထပ္ယူျဖစ္လိုက္တယ္။

Champagne

 
Hors d'oeuvre(Shrimp and Salmon)
Jasper ထဲစ၀င္တုန္းကလိုဘဲ Jasper ကေန Vancouver လမ္းတစ္ေလွ်ာက္လံုးမွာလည္း ေတာင္ေတြျမစ္ေတြနဲ႔ သဘာ၀ရႈခင္း ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ သတိထားမိတဲ့ ကြာတဲ့အခ်က္ေတြကေတာ့ Jasper ထဲနဲ႔ သူနဲ႔ နီးစပ္တဲ့ေနရာေတြမွာ အပင္ဆိုလို႔ ထင္းရႈးပင္ေတြဘဲ အဓိကေပါက္ပါတယ္။ Rockies ေဒသမို႔လို႔ ေျမၾသဇာ သိပ္မေကာင္းတာေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေတာင္က်ေတာ့လည္း သူနဲ႔သူအနီးတစ္၀ိုက္မွာ ႏွင္းဖုန္းတဲ့ ေတာင္ေတြ ေပၚေပမယ့္ Vancouver ၿမိဳ႔ရဲ႔ ျပည္နယ္ British Columbia ထဲမွာက်ေတာ့ ေတာင္ေတြေပၚမွာ ႏွင္းသိပ္မေတြ႔ရေတာ့ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ British Columbia ထဲမွာက်ေတာ့ ျမစ္ေတြပိုေပၚတဲ့အျပင္ ပိုလည္းက်ယ္တာ သတိထားမိတယ္။ အပင္က်ေတာ့ British Columbia ထဲမွာ ထင္ရႈးပင္အျပင္ တျခား အပင္ေတြလည္း ေတြ႔ရပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ တူတဲ့အခ်က္တစ္ခ်က္က ေဒသႏွစ္ခုလံုးရဲ႔ ထင္ရႈးပင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့ pine beetle ထင္ရႈးပိုးလက္ခ်က္နဲ႔ အ၀ါေရာင္ေတြ လႊမ္းေနပါတယ္။
 Pyramid Falls

 Mt.Robson

ဆက္ဆက္မိလို႔ pine beetle အေၾကာင္းေျပာရရင္ သူတို႔အေျပာအရ ဒီပိုးက အေအးဒဏ္ကို ေတာ္ေတာ္ေလးကို ခံႏိုင္တဲ့ပိုးမ်ဳိးပါ။ Rockies ၀န္းက်င္မွာ ေဆာင္းတြင္း ပ်မ္းမွ်အပူခ်ိန္ အႏႈတ္၂၀ရိွတာေတာင္ သူတို႔ ဘာမွမျဖစ္ပါဘူး။ တခါတေလ အႏႈတ္ေလးဆယ္အထိ ေအးတဲ့ေန႔ေတြမွာေတာ့ ခဲသြားတတ္ပါတယ္။ အပူခ်ိန္ျပန္ၿပီး တတ္တဲ့အခါက်မွ သူတို႔ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာရိွတဲ့ anti-freeze chemical သံုးၿပီးေတာ့ ျပန္အသက္ရွင္က်ပါတယ္။ ဒီအေအးဒဏ္နဲ႔ ေသဘို႔အတြက္ဆိုရင္ အႏႈတ္ေလးဆယ္ေအာက္မွာ ၂ရက္ေလာက္ေရာက္မွ ေသႏိုင္တယ္လို႔ေျပာပါတယ္။ အခုထိေတာ့ ကေနဒါအစိုးရလည္း ဒီပိုးကို အျမစ္ျဖတ္ႏိုင္တဲ့နည္း မေတြ႔ေသးပါဘူးတဲ့။ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ အမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္က Denim pine တံစိတ္နဲ႔ ပိုဆြဲၿပီး အျပာေရာင္သန္းေနတဲ့ ထင္ရႈးသားေတြကို ပရိေဘာဂလုပ္ၿပီး ေရာင္းေနပါတယ္တဲ့......တနည္းအားျဖင့္ အရႈံးထဲက အျမတ္ေပါ့ဗ်ာ။

Soup and Dinner Roll (ညစာ)

 Salad(ညစာ)

A Rack of Lamb, Scalloped Potato, Steamed Vegetables(ညစာ)

British Columbia ေန၀င္ခ်ိန္


No comments:

Post a Comment